ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συγκέντρωση σχολικών ειδών από την AtenistasCare

Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια από τους atenistas να συγκεντρωθούν βιβλία και σχολικά για τρεις οργανώσεις που έχουν αφιερώσει το έργο τους σε παιδιά.
Με αφορμή την κίνηση των atenistas θέλω να πω ότι είναι έλλειψη πολιτισμού και μόρφωσης και πραγματικά θλιβερό θέαμα να βλέπω κάθε χρόνο οι μαθητές να πετάνε τα βιβλία τους και μάλιστα  στους κοινούς κάδους και όχι στους κάδους ανακύκλωσης.
Επί χρόνια τώρα συντελείτε αυτή η σπατάλη, αλλά και οικονομική καταστροφή παράλληλα και κανείς δεν αντιδρά.
Τα βιβλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές από τους μαθητές και όταν πραγματικά φθαρούν να πάνε για ανακύκλωση.
Ούτε οι καθηγητές, ούτε οι γονείς αλλά ούτε και τα παιδιά το σκέφτηκαν ποτέ αυτό. Το σχολικό βιβλίο πρέπει να είναι δανεικό και να επιστρέφεται......

Το Σάββατο 08.10.2011  η ομάδα AtenistasCare σας περιμένει από τις 12.00 ως τις 15.00 στο μετρό Πανεπιστήμιο ( επί της Κοραή) με τις σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλο, μολύβια, ξύστρες, γόμες, μαρκαδόρους, χάρακες κλπ.
Ότι συγκεντρωθεί θα δοθεί στις κάτωθι οργανώσεις και τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους τους:
α) τη Κιβωτό του Κόσμου, που έχει αναλάβει την καθημερινή σίτιση περίπου 300 παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους με φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδονται καθημερινά από εθελοντές καθηγητές.
β) Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, για περισσότερο από 100 χρόνια, φροντίζει και φιλοξενεί Κορίτσια , από 6 ετών και πάνω , με σοβαρά Οικονομικά και Κοινωνικά προβλήματα.Αυτή την χρονιά φροντίζει και φιλοξενεί 105 Κορίτσια
γ) Σύλλογος «Μέριμνας Ανηλίκων» που φιλοξενεί ασυνοδεύτους ανηλίκους αιτούντες άσυλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου