ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται το νέο iphone5


Έρχεται το νέο iphone5. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και όχι μόνο θα παρουσιαστεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Η Apple άνοιξε το δρόμο στα «έξυπνα τηλέφωνα» και οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.  Βέβαια το κόστος αγοράς των iphone παραμένει υψηλό, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλά άλλα «έξυπνα τηλέφωνα» με καλύτερες τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά.
Δεν ανήκω ούτε στους λάτρεις ούτε στους πολέμιους του iphone. Είναι όμως μια ιστορία που την παρακολουθώ και δεν πάει να είναι μια ιστορία επιτυχίας. Έχουμε ανάγκη τέτοιες ιστορίες, ειδικά την εποχή που διανύουμε….

Παρακάτω υπάρχει μια συρραφή των όσων κυκλοφορούν στο internet τελευταία για το iphone5.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου "All Things Digital", δεν αποκλείεται η Apple να ανακοινώσει στην ίδια παρουσίαση και την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το iOS 5
Στις 4 Οκτωβρίου η Apple θα ζήσει άλλη μια ιστορική μέρα πλασάροντας στην αγορά το iPhone 5. Το πολυαναμενόμενο έξυπνο κινητό θα πλασαριστεί την ίδια ώρα που ο Tim Cook ανέλαβε τα ηνία της επιτυχημένης εταιρείας.
Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η πιο πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας είναι το φθινόπωρο του 2011. Στηρίζεται από πολλά διαφορετικά στοιχεία, όπως από τις αναφορές των κατασκευαστών εξαρτημάτων για την Apple, αλλά και δηλώσεις στελεχών της ίδιας της εταιρίας. Στις 6 Μαΐου αναφέρθηκε πως η Pegatron, δέχτηκε μια τεράστια παραγγελία 15 εκ. ακουστικών για τη φθινοπωρινή κυκλοφορία της συσκευής. Ο Chief Financial Officer της Apple, Peter Oppenheimer, ρωτήθηκε σε μια σύσκεψη για τα κέρδη γιατί περιμένει πτώση εσόδων κατά 12% για το οικονομικό τρίτο τρίμηνο, μια παραδοσιακά ισχυρή περίοδο για την Apple. Είπε πως θα συμβούν πολλά το Σεπτέμβριο με το iOS 5 και το iCloud, μα πρόσθεσε πως θα υπάρξει με μελλοντική μετάβαση προϊόντος την οποία δε θα συζητούσε. Επιπλέον το iOS 5 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, και λογικά θα πρέπει να συνοδεύεται από μια σημαντική κυκλοφορία συσκευής.

Εμφάνιση

Το design πάντα έπαιζε κεντρικό ρόλο στην πορεία της Apple και το νέο iPhone δε θα ήταν εξαίρεση. Η ράχη της συσκευής ενδέχεται να γίνει μεταλλική και να παίζει και το ρόλο κεραίας, ενώ φήμες από παραγωγούς μερών για το iPhone μιλούν για μεγαλύτερο πλαίσιο και οθόνη 4 ιντσών. Οι κόψεις γύρω από την οθόνη ίσως αξιοποιηθούν. Μια πρόσφατη πατέντα της Apple περιγράφει το πώς οπτικές ενδείξεις και πλήκτρα αφής θα μπορούσαν να μπουν στο χώρο γύρω από την οθόνη. Η Apple από τη μεριά της έχει μιλήσει για αλλαγή φιλοσοφίας στο iPhone 5, πράγμα που δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να σημαίνει. Αντικρουόμενες είναι οι φήμες και για την ύπαρξη έκδοσης nano, μικρότερης και φθηνότερης, ώστε να σταθεί απέναντι στις συσκευές Android.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τo chipset της Infineon του iPhone 4 θα αντικατασταθεί από chipset της Qualcomm, μα πέρα από αυτό η Apple θα μείνει πιστή στους ίδιους προμηθευτές. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να βελτιωθούν, με επεξεργαστή πιθανότατα τον διπύρηνο ARM Α5 του iPad 2 στα 1,2 GHz. Νέα κεραία, οθόνη 3,7+ ιντσών αντί για 3,5 και νέο κράμα στο σκελετό του αναμένεται να είναι μερικά ακόμα στοιχεία. Ο λόγος που μεγαλώνει η διαγώνιος είναι για να στηρίξει η Apple την αγορά των tablet PC, φέρνοντας πιο κοντά το νέο iPhone με το iPad (το tablet της εταιρίας φέρει οθόνη 9.7 ιντσών). Στα γραφικά, μια διπύρηνη GPU θα προσφέρει απεικόνιση πολύ υψηλής ποιότητας, με δυνατότητα output πραγματικού HD 1080p, ενώ η κάμερα εικάζεται πως θα φτάσει στα 8MP.

Οι φίλοι του κινητού που περίμεναν μία μεγαλύτερη οθόνη με διαγώνιο 4 ιντσών θα απογοητευθούν, αφού κάποια νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως η επόμενη Retina Display θα παραμείνει στις 3.5 ίντσες, με μικρές πιθανότητες να μεγαλώσει ελάχιστα και να φτάσει τις 3.7 (ίντσες).

Μάλιστα, ένα πρωτότυπο τμήμα της οθόνης έπεσε στα χέρια ιστοσελίδας του εξωτερικού και οι πρώτες εντυπώσεις αναφέρουν πως δε διαφέρει πουθενά από αυτή του iPhone 4. Τα παραπάνω μας οδηγούν σε δύο συμπεράσματα: είτε πως το iPhone 5 δε θα έχει σημαντικές αλλαγές, είτε πως το iPhone 4S θα είναι ο ενδιάμεσος σταθμός μέχρι την έλευση της πέμπτης έκδοσης της συσκευής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου