ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τι Μας Λένε Και Τι Εννοούν, Οι Πολιτικοί Στην Ελλάδα……


Όπως το συνηθίζουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα, άλλα λένε, άλλα έχουν στο μυαλό τους και άλλα εννοούν.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στον πειρασμό να τους βρίσω. Αυτά είναι εύκολα. Τι να πω ότι είναι άχρηστοι; Λωποδύτες, κλέφτες και ότι άλλο θέλετε είμαι μέσα....
Ότι πρέπει να είμαστε στους δρόμους(προτιμώ τα πεζοδρόμια και τις πλατείες)  και να αντιδρούμε όταν άλλα μας υπόσχονται και άλλα κάνουν, συμφωνώ.
Τα τελευταία δυο χρόνια κάποιοι πολιτικοί, τεχνοκράτες, και άνθρωποι της αγοράς μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε, τώρα τελευταία άρχισαν να τρέχουν και αίματα. Πρέπει να ιδρώσουμε, να ματώσουμε και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Ο μέσος άνθρωπος, ακούγοντας τα παραπάνω, καταλαβαίνει ότι πρέπει να πληρώσει κάποια έξτρα χρήματα ή να χάσει κάποια προνόμια, δηλαδή χρήματα πάλι. Έτσι όλο το πανηγύρι γίνεται για τα χρήματα.
Μα αν ήταν τόσο απλό το πρόβλημα θα είχε λυθεί μέχρι τώρα. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να διαθέσει, αναλογικά με την οικονομική του κατάσταση, ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να διατηρήσει ή να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο.
Λίγοι έχουν πουλήσει σπίτια ή έχουν λαδώσει πολιτικούς με πολύ μεγάλα ποσά για μια θέση στο δημόσιο;
Η μεγάλη θυσία που πρέπει να κάνουμε είναι ότι πρέπει να ξαναγίνουμε χειρονάκτες και να παράγουμε πλούτο για εμάς, τα παιδιά μας και το κράτος, που είμαστε πάλι εμείς.
Κανείς δεν μας λέει ότι εκτός του ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντιδράσουμε σε όσα μας συμβαίνουν, πρέπει να αρχίσουμε και να παράγουμε.
Δεν λέω ότι είμαστε τεμπέληδες και αντιπαραγωγικοί. Λέω ότι η όποια δραστηριότητά μας πρέπει να παράγει χρήματα, για εμάς και τα παιδιά μας. Και ότι πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία όλοι.
Ο αγροτικός τομέας είναι ο γίγαντας που κοιμάται στην Ελλάδα. Οι άνεργοι που έχουν πρόσβαση στον αγροτικό τομέα ή που θέλουν να αποκτήσουν πρέπει να επιμορφωθούν ώστε να γίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Προς θεού να μην επιδοτηθούν. Να βοηθηθούν με κάθε τρόπο εκτός από το να τους δοθούν χρήματα. Η όποια βοήθεια να είναι σε είδος ή τεχνογνωσία.
Γενικά πρέπει να στραφούμε σε τέτοιους τομείς πρωτογενούς παραγωγής. Είτε με τη μορφή συνεταιρισμών, είτε με την μορφή ομάδων αυτοαπασχολούμενων που θα συνεργάζονται.
Ο Σαμαράς πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη είπε ότι πρέπει να αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία και εγώ έτσι όπως τον άκουσα να το λέει νόμισα ότι αυτό το περιμένουμε από τους υπάρχοντες αγρότες και κτηνοτρόφους Δεν θέλει να στενοχωρήσει την μητέρα που έχει τον κανακάρη της στο σπίτι, 30 χρονών και βάλε και ονειρεύεται μετά την τριετή αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο να τον βάλει μέσα, τον τέταρτο δηλαδή χρόνο που θα κυβερνάνε και θα είναι προ εκλογικός....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου