ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Εφαρμογή Των Μνημονίων Και Η Χρεοκοπία Είναι Το Ίδιο...

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα ακόμα και τα μάτια του πιο άσχετου με τα οικονομικά ανθρώπου βλέπουν ότι με το δρόμο που ακολουθούμε σαν χώρα είτε χρεοκοπήσουμε είτε εφαρμόσουμε τα διάφορα μνημόνια είναι το ίδιο.
Με τον μοναδικό φαντάζομαι τρόπο που εφαρμόζει η κυβέρνηση τις διάφορες συμφωνίες που υπογράφει με τους δανειστές μας, μας έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Τα μνημόνια εκτός από τις περικοπές περιλαμβάνουν και κάποια αναπτυξιακά μέτρα, να πούμε και του στραβού το δίκιο. Η απελευθέρωση των αγορών και οι αποκρατικοποιήσεις είναι αυτά που ακούγονται πιο πολύ, πιθανόν να υπάρχουν και άλλα. Ποιος ασχολείται όμως με αυτά!
Εάν εφαρμοζόταν όλα αυτά, τα αναπτυξιακά μέτρα, όποιο όφελος, όσο μικρό και να είχαν στην οικονομία θα μπορούσαν να ξεφορτώσουν έστω και λίγο τις πλάτες όλων των Ελλήνων. Θα ήταν ένα φως από κάπου.
Τι διαφορά έχει να χρεοκοπήσουμε από το να χρειάζεται κάθε φορά που είναι να πάρει μια δόση η κυβέρνηση να πρέπει πρώτα να μαζέψει το ποσό της δόσης μέσω έκτακτων μέτρων.
Έχουμε χρεοκοπήσει.
Οι κυβερνώντες και δεν τα πιστεύουν αυτά που υπέγραψαν, αλλά και δεν είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν γιατί δεν μπορούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τις συντεχνίες. Το αποτέλεσμα είναι να βουλιάζει το καράβι και στο τέλος θα βυθιστούμε όλοι και οι προνομιούχοι αυτής της χώρας και οι μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου