ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα Έχει Σχεδόν 30 Εκατομμύρια Κατοίκους

Τελικά είμαστε μια μικρή αγορά? Υποτίθεται είμαστε μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτή είναι η συνήθης δικαιολογία για τις μεγαλύτερες τιμές και την μικρότερη ελκυστικότητα σε επενδύσεις από άλλες πολυπληθέστερες χώρες της Ευρώπης.
Πολλές φορές το πληθυσμιακό αυτό κριτήριο είναι ανασταλτικός παράγοντας για επενδύσεις.
Δεν είναι μόνο η θέση της χώρας μας που την κάνει ελκυστική αλλά πλέον είναι και ο πληθυσμός της.
Πουθενά κανείς δεν αναφέρει ότι κάθε χρόνο μας επισκέπτονται πάνω από 16 εκατομμύρια τουρίστες. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τα 12 εκατομμύρια των Ελλήνων πλησιάζουμε τα 30 εκατομμύρια.
Ο μύθος της μικρής Ελλάδας καταρρέει. Δεν είμαστε λίγοι. Το παραπάνω νούμερο συνιστά μια πολύ καλή αγορά. Αρκεί να το δούμε έτσι. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας.
Εγώ φυσικά το αναφέρω για να το εκμεταλλευτούμε εμείς οι Έλληνες και όχι για τους ξένους, οι οποίοι εισάγοντας τα προϊόντα τους στην Ελλάδα το εκμεταλλεύονται ήδη.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι για να τραφούν μόνο κάνουμε εισαγωγές αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα μένει μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά τα χρήματα.
Όλο το θέμα που συζητάμε δυο χρόνια τώρα, είναι λογιστικό. Έπρεπε να το αναλάβει ένας άνθρωπος και όλοι οι υπόλοιποι να δουλέψουν σκληρά για την ανάπτυξη και όχι για το πως θα μας φορολογήσουν.

Φυσικά εφαρμόσαμε μόνο τα κακά των μνημονίων που υπογράψαμε και όχι τις διαρθρωτικές αλλαγές που προβλεπόταν ώστε να υπήρχε μια ώθηση στην ανάπτυξη και από εκεί.


Το να αρχίσουμε να παράγουμε έστω αυτά που τρώμε θα μας φέρει έσοδα σχεδόν μισού μνημονίου.
Και πιστέψτε με δεν μας εμποδίζει κανείς να το κάνουμε. Να αρχίσουμε να παράγουμε αυτά που καταναλώνουμε, θα ήταν μια πολύ καλή αρχή και μετά οι εξαγωγές....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου